6/10/2015

gdy klasyka spotyka się z nowoczesnością...


Zamysłem dwójki francuskich designerów i architektów wnętrz, Patrick'a Gilles'a i Dorothée Boissier, było połączenie XIX wiecznej architektury z nowoczesnym stylem życia metropolii. Ponad 300m2 apartament, znajduje się w okolicach paryskiego bulwaru Malesherbes. Otwarte przestrzenie, wysokie stropy i klasyczna ornamentyka gzymsów, nadają całości efekt lekkości i elegancji. Projektanci zachowali oryginalne wykończenia ścian, drewniane, rzeźbione drzwi, marmurowe kominki oraz drewniany parkiet w jodełkę, który dodaje wnętrzu dynamizmu. 

Fotografia Stephena Kleina w towarzystwie ciężkiej, metalowej lampy w industrialnym stylu. Mimo pozornie nie pasujących do siebie elementów, wnętrza zachwycają idealną harmonią...

photo: birgita wolfgang drejer / sister agency